6. maj 2008

Konfuzno Izvajanje velikeg blatarja

.

Izvajanje velikega blatarja
(bralna uprizoritev)
Tea Hvala

Nastopajo:
Boris Vlajić: dr. Bata Leviki, veliki blatar
Jure Gruden: dr. Nikolaj Lajić
Tea Hvala: dr. Shesti Chut

in dr. Paolo Andreani, dr. Sandra Essbauer, dr. Jinzhong Fu, dr. David Wake in drugi udeleženci XII. mednarodnega zoološkega kongresa v Ljubljani (5.-11. oktober 2009).

Vsem zoologom se zahvaljujemo za konstruktivne kritike in sodelovanje! Še posebej se zahvaljujemo fotografu Marku Preslenkovu in snemalcu Damijanu Kracini za zvesto upodobitev nepozabnega dogodka. Video posnetki so iz druge ponovitve Izvajanje velikega blatarja. Potekala je v petek, 2. maja ob 22.00 v Osnovni šoli Sečovlje na Konfuziji, 2. konvenciji ljubiteljev znanstvene fantastike, fantasyja in grozljivk.

***

Veliki blatar je skulptura Damijana Kracine. V projektu Galapagos (http://www.galapagos.si/) se je s slikarjem Vladimirjem Lebnom prepustil čudoviti fantaziji o sožitju živalskih vrst s človeško. Vodnik po Galapagosu (http://www.galapagos.si/knjiga.htm) vam samo ponuja avtentičen vpogled v galapaško razbohoteno življenje in tako zagotavlja, da bo vaše doživetje otoka nepozabno!

Izvajanje velikega blatarja (http://www.kracina.com/veliki_blatar.htm) je kratka zgodba Tee Hvala. Velikega blatarja, inteligentno bitje, ki ga je zoologija kljub nestrinjanju nekaterih raziskovalcev umestila v razred dvoživk, obravnava kot barjansko žival na robu izumrtja. Spremlja življenje izjemno prilagodljivega primerka, ki si je za las rešil kožo pred naraščajočo vročino in sušo tako, da se je iz Ljubljanskega barja preselil v stanovanje ob južni obvoznici. V pretresljivi izpovedi velikega blatarja na XII. Mednarodnem zoološkem kongresu v Cankarjevem domu v Ljubljani izvemo, zakaj kljub temu, da očitno gre za razumno bitje, blatar »ne more preprečiti lastne smrti« oz. izumrtja.




Ni komentarjev: