16. avg. 2010

Svetovi drugih v Kulturnem centru Q

BuQve - LGBTIQ literatura in kultura v okviru projekta Ljubljana - svetovna prestolnica knjige 2010 in Kulturni center Q (kluba Monokel in Tiffany) vas v okviru BuQev vabita na delavnico

SVETOVI DRUGIH
Skupinsko pisanje in risanje feministično-queerovske znanstvene fantastike


Na delavnici nas bodo zanimali svetovi drugih z veliko začetnico, recimo, svetovi cele vrste izobčencev, ki spreminjajo spol; tudi tistih, ki tega ne zmorejo, nočejo ali ne znajo; fantovskih punc, ki niso možače; ženstvenih dečkov, ki se ne lišpajo; aseksualnih biseksualcev; in lezbijk in gejev in queerov in strejtov, ki se na polno ali po malem zaljubljajo v vesoljce, kiborge, mehanorastline in druge čudake.

Vsakdo bo začel svojo zgodbo in jo čez čas podal drugemu udeležencu, ki bo napisano prebral in zgodbo nadaljeval po lastnem okusu. Zgodbe bodo krožile, dokler ne bo vsak udeleženec prispeval svoje pisave k vsaki zgodbi. Če nas bo (na primer) šest, bo tako nastalo šest zgodb. Risanje bo potekalo po istem principu. Delavnico bomo zaključili z zelo glasnim branjem, ogledovanjem risb in cmokanjem – smoki, sok in smeh zagotovljeni!

Delavnico bo vodila Tea Hvala.

Vse zgodbe in risbe bodo objavljene na spletu, konec septembra pa – ohoho! – tudi v zborniku.

Delavnica je brezplačna. Predhodna prijava ni potrebna. Prinesi svoje pisalo in/ali risarski pribor.

Vljudno vabljena/e/i/o/u!

V petek, 20. avgusta 2010, ob 17.00 na vrtu Kulturnega centra Q,
AKC Metelkova mesto, Ljubljana
(Če bo deževalo, v Klubu Monokel)


Projekt je del programa Ljubljana - svetovna prestolnice knjige 2010.
Projekt je sofinancirala Mestna občina Ljubljana.

Ni komentarjev: